Accor Hotels,

W Sofitel Warsaw Victoria nowe menu autorstwa Pawła Kałuskiego

20.9.22 mm 0 Comments

La Brasserie Moderne w Sofitel Warsaw Victoria kolejna uczta smaków.  Executive Chef Paweł Kałuski zaprasza do restauracji na autorskiego menu. Na gości czekają potrawy pełne sezonowych składników, nawiązujących do zbliżającej się jesieni.

Na nowe menu w restauracji La Brasserie Moderne, w Sofitel Warsaw Victoria, zaprasza Paweł Kałuski

Paweł Kałuski przejął dowodzenie nad sztuką kulinarną w Sofitel Warsaw Victoria w połowie kwietnia 2022 roku. To jego pierwsze pełne menu stworzone dla gości restauracji La Brasserie Moderne.
 
W nowej karcie, bazującej na rozmaitości sezonowych składników, znajdziemy wiele ciekawych pozycji. Warto zacząć od przystawek, wśród których znalazły się kiszone warzywa z boczniakiem, ziołową sałatką oraz puree z czarnego czosnku. Flagowe danie cieszące się szczególną popularnością gości – łosoś Gravad Lax - serwowany jest w nowej odsłonie: z burakiem, jabłkiem, wodorostami wakame oraz kawiorem z troci. Wśród zup znajdziemy natomiast m.in. francuska zupę rybną Bouillabaisse oraz cebulową z serem Gruyère. Z dań głównych Executive Chef poleca wyborny comber jagnięcy z sosem z czerwonego wina. Miłośnikom ryb zapewne przypadnie do gustu filet z okonia morskiego serwowany w akompaniamencie dzikiego kalafiora oraz puree z selera.  Zwieńczeniem kulinarnej podróży będą przepyszne desery, między innymi sernik z pieczonej dyni z waniliowo – migdałową posypką i marynowanymi brzoskwiniami oraz wybór lodów i sorbetów.

Zespół La Brasserie Moderne poleca również dania wegetariańskie oraz lubiane przez wielu gości menu degustacyjne połączone z kolekcją starannie wyselekcjonowanych win, z których słynie restauracja.


0 komentarze: