Kuchnie świata,
Czytaj też
PRZEPIS: Sernik na zimno
PRZEPIS: Sajgonki
PRZEPIS: Sałatka grecka
PRZEPIS: Paella
PRZEPIS: Zupa krem z dyni
PRZEPIS: Krewetki po tajsku
PRZEPIS: Sznycel wiedeński
PRZEPIS: Zupa gulaszowa
PRZEPIS: Szparagi w sosie Bolzano
Szparagi w sosie Bolzano2 kg białych szparagów
1 łyżka masła
Ocet
Olej
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Posiekana natka pietruszki
Sól
Cukier
4 jajka
Pieprz
Musztarda
Sok z 1 cytryny
1 łyżka masła
Ocet
Olej
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Posiekana natka pietruszki
Sól
Cukier
4 jajka
Pieprz
Musztarda
Sok z 1 cytryny
Aby przygotować szparagi:
Umyj szparagi i ostrożnie obierz zaczynając od główek w dół. Pozbądź się twardych części łodyg. Szparagi umieść w dużym garnku i zalej je całkowicie wodą. Dodaj masło, trochę soli i szczyptę cukru. Przykryj papierem do pieczenia i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Sos:
Gotuj jajka przez 8 minut. Ostudź je i obierz. Wyjmij żółtka, dobrze je rozgnieć i wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem, musztardą, z niewielką ilością octu i sokiem z cytryny. Grubo posiekaj białka jajek i dodaj wraz z resztą przypraw.Szparagi serwuj na gorących talerzach. Sos podaj w oddzielnym naczyniu.
Czytaj też
PRZEPIS: Sernik na zimno
PRZEPIS: Sajgonki
PRZEPIS: Sałatka grecka
PRZEPIS: Paella
PRZEPIS: Zupa krem z dyni
PRZEPIS: Krewetki po tajsku
PRZEPIS: Sznycel wiedeński
PRZEPIS: Zupa gulaszowa
0 comments: