deser,

PRZEPIS na wakacyjny deser

5.7.11 Anonimowy 0 Comments

By stworzyć pyszny wakacyjny deser nie potrzeba wielkich starań – wystarczy sięgnąć po bitą śmietanę i sezonowe owoce. Jeśli jednak chcemy przygotować wspólnie z dziećmi coś naprawdę wyjątkowego, polecamy Bananowy mus w pomarańczowo – miodowym syropie, według szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki:


Potrzebujemy:


Gofry (np. Dan Cake)


2 banany


łyżeczkę masła


2 łyżeczki miodu


sok z jednej pomarańczy


Wykonanie:


Pokrojone w plastry banany podsmażamy na patelni zmiodem i masłem; po chwili wlewamy na patelnię sok z pomarańczy i czekam, aż lekko odparuje. Taki słodki poncz nakładamy na gotowe gofry. Całość można jeszcze posypać rodzynkami lub startą białą czekoladą.


Teraz pozostaje już tylko delektować się smakiem wakacji!


Fot. Dan Cake

0 komentarze: