Austria,

Austria: Sery z doliny Paznaun

23.2.16 mm 0 Comments

Sery z doliny Paznaun



Czy próbowaliście już serowego omleta cesarskiego albo lodów serowych? Paznauner Almkäse – ser górski, sztandarowa specjalność regionu Paznaun, to naturalny produkt najwyższej jakości, który zachwyci Wasze podniebienia - niezależnie od tego, czy skosztujecie go w tradycyjnym, czy w nowatorskim wydaniu.


Choć strome i pełne efektownych rozpadlin zbocza gór regionu Paznaun wyglądają wyjątkowo pięknie, to jednak niespecjalnie nadają się do uprawy zbóż czy hodowli zwierząt. Mimo to rolnicy z Paznaun z konieczności uczynili cnotę i wykazując się pomysłowością oraz poświęcając się produktowi całym sercem wyspecjalizowali się w produkcji sera górskiego. Dzięki temu w przepięknej górskiej okolicy powstaje niezwykły regionalny przysmak.
Paznauner Almkäse: doskonały produkt regionalny o niepowtarzalnym smaku

Ser górski z Paznaun zawdzięcza swoją wyjątkowość pierwotnym krajobrazom Tyrolu - bujne górskie łąki i pachnące górskie zioła nadają mu niepowtarzalny smak. Do produkcji tego sera wykorzystuje się wyłącznie regionalne alpejskie mleko, dzięki czemu stanowi on regionalny, a jednocześnie indywidualny produkt naturalny. Ser musi dojrzewać przez 2 tygodnie, po czym jest gotowy do spożycia i gwarantuje prawdziwą ucztę dla podniebienia. Ser górski z Paznaun może mieć smak łagodny i aromatyczny do pikantnego.

tyrol.pl

0 komentarze: